BioTermic

Centrale Termice Murale

Apelati intotdeauna la specialisti pentru achizitie, montaj si mentenanta centrale termice murale! Apelati cu incredere la Biotermic!

Centrale termice murale sau cum sa maximizati confortul casei.

Centralele termice murale, indispensabile celor care pretuiesc confortul.

Si noua ne place iarna, dar iubim caldura. Sa ne luam cateva momente in timpul zilei, cat afara este rece, sa ne cuibarim la caldura este cel mai minunat lucru. Maximizati confortul locuintei dumneavoastra alegand o centrala termica murala.

Centralele termice murale, colocatarul cu care ne-am obisnuit

Centralele termice murale reprezinta o optiune atat de populara pentru cei care aleg sa-si incalzeasca independent resedinta. Sunt prezente in peisajul domestic de foarte multi ani si, gratie avansului tehnologic, vin cu din ce in ce mai multe caracteristici, transformandu-se in echipamente foarte complexe, intuitive si extrem de fiabile.

Obtineti independenta dorita si bucurati-va de temperaturi confortabile

Instalarea unei centrale termice murale va va oferi independenta termica absoluta fata de incalzirea centralizata. Astfel, veti fi cu totul ferit de eventualele avarii ce au loc deja periodic si va veti putea bucura nestingherit de confortul propriei resedinte. Centralele termice murale sunt usor de instalat, fiind montate pe un peret si integrandu-se nativ in peisajul casnic. Ocupa spatiu putin si vin cu un sistem foarte simplu de functionare si operare.

Bineinteles, exista mai multe tipuri de centrale termice murale, catalogate in functie de anumite caracteristici. De exemplu, pentru un apartament, cu certitudine recomandata v-ar fi o centrala termica murala cu tiraj fortat. Se diferentiaza de alte tipuri si categorii prin metoda de prindere, locatie si eliminare a gazelor.

01

Proiectare

O proiectare corecta este cheia unei lucrari perfecte. Echipa noastra de specialisti isi pune intreg know how-ul in serviciul dumneavoastra.

Afla mai Mult
02

Instalare

Instalatiile complexe sunt specialitatea noastra. Bucurati-va de confortul casei dumneavoastra, lasand grijile in seama echipei BioTermic.

Afla mai Mult
03

Mentenanta

Oferim servicii de mentenanta atunci cand lucrurile ar putea merge si mai bine, calitate garantata, lucrare impecabila.

Afla mai Mult

Ce inseamna o centrala murala?

Termenul de “centrala murala” presupune o centrala termica ce este proiectata sa fie amplasata pe un perete. Astfel, aceasta este, deseori, de mici dimensiuni, compacta, creata special pentru a nu deveni un impediment indiferent de spatiul pe care il ai la dispozitie.

Centralele murale ofera doua modalitati de racordare al combustibilului – centrala pe gaz sau centrale pe GPL. O centrala gaz apartament sau casa te va scuti de costuri suplimentare ridicate, datorita permisivitatii acesteia de racordare gaze, in timp ce o centrala ce utilizeaza GPL drept combustibil va reprezenta o alegere excelenta in special pentru zonele unde alimentarea cu gaze naturale sau energie electrica este imposibila.

Tirajul “Natural”

Pentru o centrala pe gaze, trebuie sa intelegi diferentele dintre un tiraj normal si un tiraj fortat. Ce inseamna o centrala murala cu tiraj natural? Inseamna o centrala ce se amplaseaza pe perete, in apropierea unui cos de fum. Fiind ‘naturala’ fumul se va evacua direct prin cosul casei, iesind pe horn.

Centrala nu are voie sa ia legatura cu exteriorul, intrucat are incaperea unde se produce arderea deschisa. Aceste centrale ofera o parte financiara mai avantajoasa, intrucat sunt mai ieftine decat cele cu tiraj fortat, insa nu se recomanda utilizarea lor in apartamente.

Tirajul Fortat

Daca iti doresti sa achizitionezi o centrala gaz apartament, poti alege una cu tiraj fortat. Cu ce se deosebeste aceasta de modelul precedent? Prin modalitatea de prindere, locatia si, cel mai important, sistemul de evacuare al gazelor.

Asadar, o centrala termica cu tiraj fortat, ce inseamna o centrala murala insa amplasata pe un perete ce comunica direct cu exteriorul, este mai sigura. Utilizand un ventilator intern, centrale termice murale de acest fel vor forta gazele si noxele rezultate sa iasa in exterior. Asadar, ele nu sunt obligate sa comunice cu cosurile de fum, insa racordul de evacuare trebuie obligatoriu sa comunice cu exteriorul.

In cazul in care un montaj centrala de acest fel nu este posibil, se recomanda amplasarea centralei pe cel mai apropiat perete perpendicular pe cel care are iesire la exterior. Insa nu este recomandata instalarea si montarea acesteia de persoane neautorizate ISCIR si/ sau ANRE, intrucat centralele pe gaz pot fi periculoase daca nu sunt corect montate.

Ce inseamna o Centrala Murala pe GPL?

Cu ce se deosebeste de cea pe gaz? Doar prin combustibilul utilizat. Cand locuinta este amplasata intr-o zona ce nu beneficiaza de racordare gaze, combustibilul GPL este solutia ideala. Te va ajuta sa reduci costurile, si nu te va obliga sa utilizezi energie electrica suplimentara. De asemenea, si centralele pe GPL se impart in centrale cu tiraj normal si fortat. Astfel, ai libertatea de a alege una potrivita pentru locuinta ta.

Cum functioneaza o Centrala Termica Murala?

Dupa tipurile de functionare a centralei murale, poti alege o centrala murala in condensatie, centrala termica fara condensatie, cu boiler extern, cu boiler intern sau prin incalzire instanta. Mai mult, destinatia acesteia cat si sistemul de functionare va determina daca pe langa incalzirea propriu-zisa vei beneficia si de apa calda menajera.

Tipuri de Functionare

Pentru a te ajuta sa alegi centrala potrivita locuintei tale, iti vom prezenta diferentele principale intre tipurile de centrale pe care le poti obtine. Asadar, vei putea clarifica ce inseamna centrala murala in condensatie, ce inseamna centrala murala traditionala, fara condensatie, cat si ce inseamna centrala murala instant.

Centrala In Condensatie VS Centrala Conventionala

Centrala murala in condensatie este centrala murala care beneficiaza de tiraj fortat. Mai mult, la acestea poti opta pentru trei variante diferite in functie de preferinte si spatiu:

  • cu boiler incorporat
  • cu boiler extern
  • incalzire instanta

Centrala cu Boiler Incorporat

Cea cu boiler incorporat are, exact asa cum ii sugereaza si numele, boilerul pentru apa calda incorporat in centrala. Acest boiler are o capacitate fixa, ce nu se poate schimba pe parcurs, insa este alegerea perfecta pentru locuintele ce beneficiaza de mai una sau mai multe bai. De asemenea, iti ofera capacitatea de obtinerea apei calde indiferent de cati robineti are casa, avand o putere crescuta si pierderi de caldura extrem de mici. Insa din cauza boilerului fix, centrala termica va avea o dimensiune marita.

Centrala cu Boiler Extern

Centrala cu boiler extern presupune alegerea unui pachet ce contine atat o centrala termica cat si boierul extern pentru incalzirea apei. Diferenta dintre centralele cu boiler incorporat si cele cu boiler extern o reprezinta capacitatea boilerului si posibilitatea acestuia de schimbare. Fiind extern centralei, deci comunicand cu aceasta doar printr-un racord, boilerul se poate schimba pe parcurs, fiind astfel adaptabil diferitelor cerinte.

Centrala cu Incalzire Instanta

Varianta de centrala termica cu incalzire instanta ofera o posibilitate de incalzire 2 in 1, intrucat obtii atat caldura cat si apa calda intr-o unitate de dimensiuni reduse, compacte. Apa se incalzeste direct de la retea, oferindu-ti apa calda la robinet imediat ce il deschizi. Mai mult, daca te decizi asupra acestui tip de centrala vei beneficia de o presiune constanta, fara necesitatea achizitionarii unui hidrofor suplimentar. Acest tip de centrala gaz este perfecta pentru apartament, datorita dimensiunilor reduse si lipsei unui boiler.

Centrala conventionala

Cele ce ofera doar incalzire, sunt centralele termice cunoscute si sub denumirea de centrale conventionale sau centrale traditionale. Acestea reprezinta o solutie ideala daca locuinta beneficiaza deja de un alt sistem de incalzire a apei menajere, intrucat aceste centrale vor asigura doar confortul termic. Chiar daca nu furnizeaza apa calda menajera, acestea totusi au nevoie de un rezervor sau cazan de stocare a apei reci pentru a o putea incalzi si transfera caloriferelor existente in locuinta.

Beneficiile utilizarii unei astfel de centrale sunt evidente atunci cand locuinta utilizeaza un volum crescut de apa in acelasi timp, sau atunci cand exista mai mult de doua bai. De asemenea, sunt o modalitate excelenta de pastrare a confortului termic chiar si atunci cand presiunea apei din zona este redusa, intrucat sunt compatibile si cu sistemele de incalzise solara, reducand astfel costurile si emisiile.

Daca inca nu v-ati decis asupra unui tip de centrala termica murala, colegii nostri va pot ghida in acest sens, oferindu-va consultanta specializata pentru a face alegerea optima si potrivita nevoilor dumneavoastra.

Portofoliu

Daca deja v-ati ales sistemul de incalzire dorit, nu va ramane decat sa contactati echipa Biotermic, pentru proiectare, comercializare, montaj si mentenanta.

Account details will be confirmed via email.