Sisteme solare, tehnologia lucreaza in favoarea dumneavoastra
Sisteme solare sau cum sa beneficiati de tot ce are natura mai bun de oferit
Sistemele solare sunt echipamentele de care avem nevoie si nici nu stiam asta. Sunt dezvoltate folosind cele mai actuale tehnologii, permitandu-va sa va bucurati intotdeauna de apa calda, indiferent de anotimp. Sunt instalatii sustenabile si ecologice, transformand energia inepuizabila a Soarelui in apa calda. Randamentul lor este pozitiv, pentru incalzirea apei menajere, dar si pentru incalzirea apei dintr-o piscina.
Cum functioneaza sistemele solare?
Principiul dupa care functioneaza sistemele solare este destul de facil. Tehnic vorbind, placile sistemelor sunt produse din cupru si sunt montate in suporturi de aluminiu si ulterior acoperite cu o pelicula ce capteaza razele solare, transformandu-le in sursa de incalzire a apei.
Sunt instalatii termice ecologice, sustenabile, folosindu-se de resursa inepuizabila a energiei solare. Mai mult decat atat, sistemele solare va ofera independenta atat de dorita fata de furnizorii casnici. Sunt, de asemenea, solutia ideala pentru situatiile cand sistemul central nu permite incalzirea apei.
Instalarea sistemlor solare dureaza putin, este eficienta, iar colegii nostri o fac in cel mai profesionist mod cu putinta.
Proiectare
O proiectare corecta este cheia unei lucrari perfecte. Echipa noastra de specialisti isi pune intreg know how-ul in serviciul dumneavoastra.
Afla mai MultInstalare
Instalatiile complexe sunt specialitatea noastra. Bucurati-va de confortul casei dumneavoastra, lasand grijile in seama echipei BioTermic.
Afla mai MultMentenanta
Oferim servicii de mentenanta atunci cand lucrurile ar putea merge si mai bine, calitate garantata, lucrare impecabila.
Ce este panoul solar?
Un panou solar este un dispozitiv modern care foloseste radiatia solara in vederea producerii altor resurse. Panourile solare sunt fabricate din materiale speciale, care absorb caldura si lumina soarelui prin celulele care intra in componenta lor. Celulele transforma caldura si lumina, pe care le elibereaza ulterior sub forma de energie. Comparativ cu alti combustibili, energia solara este inepuizabila, regenerabila si nepoluanta.
Exista pe piata mai multe tipuri de panouri solare: care convertesc energia solara in caldura si poarta numele de panou solar termic si cele care convertesc energia solara in electricitate si poarta denumirea de panou solar fotovoltaic.
Panourile termice sunt acele panouri care folosesc caldura solara pentru a incalzi apa menajera, dar si pentru a incalzi locuinta sau chiar piscina, in timp ce panourile fotovoltaice transforma radiatia solara in energie electrica.
Durata de viata a unui panou solar este de cateva decenii, iar energia solara este cel mai bun mod in care utilizatorii se pot asigura ca stilul lor de viata nu dauneaza mediului inconjurator si nu afecteaza volumul resurselor finite sau habitatul natural al unor specii
Tipuri de panouri solare
In functie de scop
- Panouri solare care convertesc energia solara in caldura – panouri solare termice;
- Panouri colare care convertesc energia solara in electricitate – panouri fotovoltaice.
In functie de structura si materiale
- Panouri termice plane;
- Panouri termice cu tuburi vidate.
In functie de sistemul de functionare
- Presurizate;
- Nepresurizate – acestea au nevoie de o pompa care se ocupa cu transmiterea presiunii apei la robinet.
Ce este panoul solar?
Functionarea unui panou solar depinde de tipul panoului ales. Panourile solare sunt realizate din celule solare in doua straturi, care sunt unite de un element semiconductor asemanator unui sendvis, iar principiul de functionare este destul de simplu.
Potentialii cumparatori care se intreaba cum functioneaza un panou solar trebuie sa stie ca acesta are in componenta celule din siliciu, care faciliteaza desprinderea electronului de atom, astfel incat sa se poata deplasa liber. Cand lumina loveste atomul, va fi absorbita de catre unul dintre electronii din jurul atomului si va stimula energia electronului. Cele doua straturi de celule sunt diferite ca si tensiune si contin substante chimice, astfel incat un strat sa aiba un exces de electroni si celalalt strat sa poata sa il absoarba. Energia rezultata prin jonctiunea lor poate determina functionarea oricarui aparat electric, cu conditia sa fie convertita in inainte de utilizare.
Un alt raspuns la intrebarea cum functioneaza un panou solar este acela ca fiecare celula solara genereaza o tensiune de 0.5 V, tensiune ce poate fi crescuta prin conectarea mai multor celule laolalta. Acest lucru inseamna ca celulele din cadrul unui panou solar amplasat pe acoperis pot recolta suficienta energie pentru a alimenta cea mai mare parte a casei.
Un panou solar va genera curent continuu mai degraba decat curent alternativ, ceea ce iseamna ca energia din panoul solar trebuie sa fie convertita inainte de a porni un aparat electrocasnic, spre exemplu.
Pentru o buna functionare a unui panou solar si pentru cel mai bun randament, este important ca potentialii cumparatori si utilizatori sa aleaga o echipa de specialisti pentru montarea respectivului panou solar;
- opteze pentru cea mai eficienta pozitionare a panoului, pe partea de S-V a acoperisului;
- unga schimbatoarele de caldura din varful tuburilor cu o pasta speciala de intretinere in cazul tuburilor vidate;
- efectueze lucrari de intretinere in mod corespunzator, recomandate de specialisti.
In caz ca v-ati decis sa optati pentru sistemele solare, va invitam sa consultanti oferta BioTermic pentru intreaga gama disponibila. Colegii nostri va stau la dispozitie pentru a va oferi toate informatiile necesare.
Daca deja v-ati ales sistemul de incalzire dorit, nu va ramane decat sa contactati echipa Biotermic, pentru proiectare, comercializare, montaj si mentenanta
Portofoliu
Pompe De Caldura
Bucurati-va de confortul casei dumneavoastra cu o pompa de caldura calitativa, instalata profesionist. Descoperiti intreaga noastra gama de produse.
Sisteme De Ventilatie
Pastrati mereu aerul curat si proaspat in interior. Cu un sistem calitativ de ventilatie, va veti putea bucura intotdeauna de prospetime in interior.
Centrale Termice Murale
Ne place iarna, dar ne si place sa ne cuibarim la caldura. O centrala termica murala va ajuta sa va incalziti domiciliul fara prea mult efort. Va invitam sa descoperiti gama noastra completa de centrale termice murale.
Sisteme Fotovoltaice
Folositi Soarele doar in favoarea dumneavoastra. Atat de simplu! Va oferim cele mai performante sisteme fotovoltaice pentru un confort rezidential sporit!
Centrale Termice Pe Combustibil Solid
Eficientele centrale termice pe combustibil solid nu au efect poluant. Daca achizitionezi o centrala termica pe combustibil solid intra in legatura cu specialistii Biotermic
Sisteme Solare
Bucurati-va mereu de apa calda la dumneavoastra acasa! Transformati energia solara in apa calda, atat de necesara si iubita de noi toti!